Weer boven water

Onomatopee

Hoe klinkt een zucht van verlichting? Is dat ‘Pfffff?’ ‘Pfwioe?’ ‘Oooeeefff?’ ‘Héhé?’

Hoe dan ook: dat is het geluid dat jullie er even bij moeten denken nu Liefdesverklaring na de zomervakantie eindelijk weer boven water komt. De lange stilte had niets te maken met een gebrek aan enthousiasme of inspiratie. Het ging heel gewoon om een gebrek aan tijd. En aan rust. Story of my life…

Maar hé: nu zijn we er weer! De coronalockdown is voorbij, de gebroken voet is hersteld, de zomervakantie zit erop én alle kinderen vinden stilaan hun draai in de nieuwe klas en/of school. Mama komt langzaam maar zeker op adem en heeft weer (als het goed gaat af en toe een ietsiepietsie) tijd. Hoezee!

Leentjebuur

Nu wilde ik het nieuwe werkjaar graag inzetten met een knal. Maar een knaller van een blogpost schrijven, dat duurt even - en dát even heb ik helaas nog niet. Daarom speel ik vandaag leentjebuur, en laat ik een enthousiaste lezer aan het woord. Want daaraan heb ik gelukkig geen gebrek :)

“Beste Nathalie, ik wil je danken voor dat boek, voor de wijsheid erin. Het krijgt van mij 15 oprecht gemeende sterren en gaat circuleren in mijn kennissenkring. Volgens mij geschikt vanaf 14 jaar tot 104 (of zonder bovengrens). Al het voorgaande samengevat in 2 woorden: dank je.”

Grote glimlach

Met dat bericht mocht ik mijn werkweek inzetten. En alle opgespaarde aargh-ik-heb-ideeën-en-wil-iets-schrijven-maar-het-gezin-heeft-voorrang-op-mijn-wereldverbetering-en-er-moet-nog-zoveel-gebeurenfrustratie was in één klap weg!

Het boek is trouwens nog steeds te krijgen, ook op deze website.