Singledag in woord en beeld

Toppie !

De korte versie? De eerste Singledag was geslaagd. Zeer geslaagd. Het concept is voor herhaling vatbaar - niet alleen voor mij als organisator, maar ook voor de deelnemers.

Heel geslaagde dag, heel rijke inhoud! Leuke, gemoedelijke sfeer. Het was boven de verwachtingen; alles was tot in de puntjes geregeld. Heel knap gedaan!

Verloop

Na een gezellig inloopmoment (misschien wel een tikje te ruim - dat onthou ik voor een volgende editie) werden de 14 deelnemende dames en heren hartelijk verwelkomd. Daarop volgden een kort gebedsmoment en een kennismakingsronde - want nee, aan naamstickers doen we bij Liefdesverklaring niet :)

Vervolgens was het tijd voor de lezing. Het publiek luisterde geboeid en bleek achteraf erg tevreden over de praktische handvatten die werden aangereikt.

Hoe kijkt de samenleving naar liefde? Hoe verschilt dat van de gelovige visie, en hoe beïnvloeden geloof en samenleving jou in je eigen liefdesleven?

Aan de hand van concrete voorbeelden, grappige anekdotes en kleurrijke schema’s maakte ik duidelijk dat de Ware niet be-staat maar ont-staat… en dat je er dus goed aan doet om open te staan voor potentiële partners die niet meteen stroken met wat je zelf voor ogen had. Daarmee was de toon voor de rest van de dag gezet!

Erg interessante inzichten, zeer nuttig om aan het begin van de dag te horen

Chocolade

De inzichten konden tijdens de lunch even bezinken, en daarna vertrokken we naar Chocolates Made By Me voor een gezellige workshop-met-proeverij. Er werd samengewerkt in duo’s; een prima manier om één deelnemer beter te leren kennen, al hadden sommigen liever meer afgewisseld - ook dat aspect nemen we mee voor een volgende keer.

Intussen werd in Brugge met veel liefde en toewijding een warme maaltijd klaargezet door het thuisteam. We lieten het ons smaken, en gingen na de afwas over tot het laatste deel van het programma: een korte wandeling door Brugge-by-night - een kader dat zich prima leende voor zowel luchtige als diepgaande gesprekken.

Het was een heel fijne dag, in het gezelschap van lieve, prachtige mensen! De ruimte was heel uitnodigend en gezellig ingericht, wat meteen voor een open en hartelijke sfeer zorgde.

Time flies in good company

En toen was de dag al voorbij. Er werd met stralende gezichten afscheid genomen en afgesproken dat telefoonnummers en e-mailadressen mochten worden gedeeld. Iedereen keerde tevreden huiswaarts - met een doosje zelfgemaakte pralines maar vooral een berg mooie ervaringen.

Kortom

De dag was heel erg fijn. Achteraf gezien zat het programma misschien wel iets te vol; bij een volgende editie ga ik dus meer rustpauzes inlassen. Dat zijn eigenlijk ook de momenten waar spontane gesprekken op gang komen en vonken kunnen overslaan.

En nu?

Hoe het de deelnemers nu vergaat? Welja, ik ken natuurlijk niet alle details, maar op het evaluatieformulier gaf iedereen aan minstens één persoon ontmoet hebben die hij/zij beter wil leren kennen. Opdracht volbracht dus! Intussen kwam mij bovendien ter ore dat er hier en daar zelfs al echt gedatet wordt… :)

Er is bovendien een voorzichtig-concrete denkpiste voor een volgende editie (in Nederland?) , maar ik mag - zoals met alles wat ik doe - de draagkracht van mezelf, mijn lieve echtgenoot en mijn gezin niet overschrijden. Het wordt dus waarschijnlijk iets voor het najaar, maar meer dan dat kan ik voorlopig nog niet kwijt.

Interesse?

Stuur me een bericht via het contactformulier. Vermeld je naam, woonplaats en geboortejaar, en als er concreet nieuws is breng ik jou als eerste op de hoogte!