Singledag

Mijn brein produceert aan de lopende band ideeën.

Dat gaat buiten mijn wil om: de ideeën komen gewoon, en ik kan ze niet tegenhouden. Zegen of vloek? Dat weet ik nog steeds niet. Sommige ingevingen bleken immers levensveranderend; andere stierven terecht een stille dood.

Soms is het lastig, die ideeënfabriek in mijn hoofd.

Ook voor mijn omgeving. Zo mag manlief geregeld allerlei plannen aanhoren, terwijl hij heel goed weet dat die nooit zullen worden gerealiseerd. Hij blijft er evenwel erg rustig onder. Dat heb ik in de loop der jaren van hem overgenomen: ik heb geleerd om niet meer meteen in uitvoeringsmodus te schieten.

Nu laat ik eerst het leven zijn werk doen: als een idee na een paar drukke dagen nog steeds niet vergeten is, dan is het een kanshebber. En pas als later in gebed bevestigd wordt dat ik er iets mee moet, ga ik er dieper over nadenken. Dankzij die filter ben ik niet langer gefrustreerd wanneer ik een (naar mijn gevoel op dat moment) geweldig idee niet onmiddellijk kan opschrijven of uitwerken.

Ik leef in vertrouwen: als God wil dat een idee uitgevoerd wordt, zal Hij wel leiding geven aan mijn drukke leven en dito brein.

Win-win-win-win: voor God, voor mij, voor mijn omgeving, en voor iedereen aan wie het idee ten goede komt. Maar: op hemelse bevestiging is het soms wel lang wachten. Dat ondervond ik recent nog. Anderhalf jaar geleden ongeveer bedacht ik dat ik een ontmoetingsdag voor katholieke singles zou kunnen organiseren. Ik ken immers heel wat leuke gelovige mannen en vrouwen die niets liever willen dan trouwen en een gezin stichten, maar geen geschikte partner vinden.

Manlief vond het maar niks, dat plan om huwelijksbureau te gaan spelen, maar uit mijn hoofd was het idee niet meer weg te slaan. Alleen was de tijd blijkbaar nog niet rijp, want daarboven bleef het stil. Tot ik op een mooie januariochtend wakker werd, en wist: nú moet ik het doen. Daarna ging het snel. Datum, locatie, activiteiten, programma, website: nog geen week later was het allemaal geregeld. Ik stond er zelf van te kijken. De Heer ging voor mij uit en zette de juiste deuren open.

Ken jij katholieke singles die al even zoeken naar een partner?

Spreek ze dan vooral aan en nodig ze uit om mee te doen! Ik weet immers uit ervaring dat de meeste singles wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Zeg maar gewoon dat ik een superleuk mens ben en dat ze niets te verliezen hebben. Of zo :)

De singledag gaat door op 25 maart in Brugge. Alle praktische informatie is te vinden op singledag.liefdesverklaring.be. Men zegge het voort!

Deze tekst is een bewerking van een column die eerder verscheen in KN.

Nathalie Van De Walle